06 54 22 22 02

Therapie

Voor kind, tiener en volwassene

Therapie

Heb jij te veel momenten in je dagen waarop je je niet prettig voelt? Heb je last van onzekerheid, angst, moeite om je staande te houden en jouw plek in te nemen? Of is er gedrag waaruit blijkt dat je de balans ergens bent kwijtgeraakt? 

In een coach of therapeutisch traject werk ik vanuit een holistische visie. Ik kijk naar jou, of naar je kind als geheel. Gedachten, emoties, lichamelijke aspecten en omgevingsfactoren hebben allemaal effect op je welzijn.

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut ga ik samen met jou en/of je kind op zoek naar die elementen die je gezondheid en balans te versterken. In eerste instantie vanuit de werkwijze van NEI en/of  NES. Indien nodig gaan we op zoek naar een ondersteunend middel. Je kunt hierbij denken aan voeding, homeopatische druppels, bachbloesems, drainagemiddelen en dergelijke. Alle vanuit de zienswijze dat ze je ondersteunen in herstel. We maken dus nadrukkelijk geen gebruik van medicijnen! 

Bij Carlieke ben je op het juiste adres om op zoek te gaan naar de factoren die jou weer helpen te groeien en je volledig en krachtig neer te zetten! 

Vijf Elementen

Ik wil mij aanmelden voor

Vijf natuurgerichte principes

Vijf natuurgerichte principes

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Wij werken volgens de 5 natuurgerichte principes.

1. Energie: Testen met NEI of NES gebeurt op basis van het principe "Alles is energie". Energetisch testen gebeurt in de praktijk met behulp van een spiertest, een biotensor, of een NES scan. Als je voorkeur hebt, dan kun je dit uiteraard aangeven!

2. Prikkeloverdracht: Tijdens de therapie zoeken we naar de disbalans die jouw klachten veroorzaakt. Door de juiste prikkels te geven, wordt de balans hersteld. Prikkels zijn boodschappen aan je lichaam die we geven met bijvoorbeeld specifieke gedachten, affirmaties, therapeutische korrels of druppels.

3. Drainage: Soms blijkt tijdens de behandeling dat je nog energie vasthoudt, iets ouds, of dat je lichaam nog niet in staat is geweest om afvalstoffen los te laten en af te voeren. Drainagemiddelen helpen je bij het afvoeren van deze afvalstoffen.

4. Voeding: Sommige klachten kunnen worden veroorzaakt door een allergie of intolerantie voor voeding, of bepaalde stoffen in voeding. Wanneer dit bij jou het geval is, wordt onderzocht welke stoffen dit betreft. Voeding kan tijdelijk worden aangepast, zodat jouw lichaam en geest de gelegenheid krijgen een nieuwe balans te vinden. Onderliggende blokkades worden ondertussen aangepakt.
 
5. Levenskunst: Iedereen krijgt in zijn leven andere uitdagingen. De NEI en NES werkwijzen zijn erop gericht om te onderzoeken welke elementen in jouw leven jouw groei en ontwikkeling blokkeren. Welke inzichten mag jij nu krijgen, op welke manier kun je weer verder? Door je bewust te worden wat je blokkeert leer je vaak belangrijke levenslessen en inzichten. Oude patronen en zienswijzen mag je gaan vervangen door nieuwe waarmee je jouw lichaam en geest het zetje geeft om de balans te herstellen en nieuwe wegen in te slaan.  

Meer informatie

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Met NEI gaan we op zoek naar de oorzaken achter jouw ongewenste gevoelens en gedrag. Je kunt weer zijn wie je bent en blij zijn met wie je bent!

Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die leuk zijn of minder leuk. Al deze ervaringen roepen gevoelens en gedachten bij ons op. Soms willen we hier niet zoveel mee en stoppen het weg omdat even niet uit komt, het pijn doet, ons afleidt van andere dingen, of te confronterend is.

Ondertussen zitten deze emoties dan nog wel in ons lichaam en beïnvloeden onze gezondheid, leren, relaties, zelfvertrouwen, en nog veel meer. We noemen dit een blokkade.

Met NEI gaan we op zoek naar de blokkade. Hiervoor maken we gebruik van een biotensor of een spiertest. Deze zetten ons op het spoor van de emoties en ervaringen die je nog niet (goed) hebt verwerkt en die je in de weg staan om gezond en gelukkig te zijn. Met NEI werken we op het niveau van je onbewuste en gaan op zoek naar emoties die je op dit niveau hebt opgslagen. Nu we weten wat je in de weg zit, kunnen we de emotie neutraal maken en kun jij kiezen voor nieuw gedrag, nieuwe emoties.

NEI is daarmee een manier om snel bij deze blokkades te komen en ze weer neutraal te maken.

NEI
Interne dialoog

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Wat zeg jij tegen jezelf als het even tegen zit? Welke woorden en gevoelens van jezelf en anderen laat jij binnenkomen? Wat doet dit met jou?

Goed omgaan met jezelf, liefdevol tegen jezelf praten, compassie hebben, geduld, aandacht, jezelf geven wat je nodig hebt. Deze woorden klinken prachtig, maar zijn een grote aandacht voor veel mensen. 

NLP werkt als een communicatiemodel en geeft inzicht in hoe jij met jezelf omgaat, waarvan je uit balans raakt. Jouw taal is de boodschapper naar je hersenen, naar je lichaam. Jouw taal vertelt jouw lichaam wat het moet doen. Vanuit een NLP coach-consult leer je hoe jij jezelf weer krachtig kunt maken, vol respect voor jezelf en de ander. Samen gaan we op pad zodat je weer liefdevol en met respect met jezelf om kunt gaan en de ballast uit je leven op een voor jouw passende manier een plaats in je leven te geven.

Dit maakt jou weer krachtig en blij!

NES

Soms zijn de klachten wat ingewikkelder. Gedachten, gevoelens en emoties en lichamelijke klachten hebben vaak een relatie met elkaar. Via een bio-energetische scan kunnen we je emoties, het functioneren van je cellen, spieren, organen en orgaangroepen in beeld brengen. Ook voeding, intolerantie en vitaminen en mineralen worden met deze scan in beeld gebracht. De NES-scan geeft inzicht de mate waarin sprake is van onder- en overbelasting van deze energetische velden. de onderliggende blokkades.

Na de scan krijg je een korte behandeling met de miHealth, dat je lichaam en geest helpt met het maken van de eerste reset. Het lost als het ware de files op. Daarna ontvang je een serie druppels die jouw lichaam de juiste trilling en informatie geven om zich weer te herstellen. 

NES helpt je met het bereiken van meer evenwicht, het helpt je lichaam beter te functioneren en ondersteunt bij het balanceren van je emoties, zoals bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen, verwerken van verdriet of het omgaan met stressvolle situaties.

NES Health

Waarvoor kun je dan allemaal BIJ Carlieke terecht?

  • allerlei angsten, waaronder faalangst
  • onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
  • boosheid en frustratie
  • pesten of gepest worden
  • teruggetrokken of juist druk gedrag
  • lusteloosheid, neerslachtigheid
  • moeite met concentratie
  • lichamelijke klachten als hoofdpijn, buikpijn, eczeem
  • slecht slapen, angstdromen
Samen op ontdekkingsreis naar jouw IK

© 2019 Bij Carlieke | Sitemap | Insitevision