Skip to main content
06 54 22 22 02

BIJCARLIEKE's Blog

Blijf op de hoogte en hou mijn blog in de gaten

Verhitte emoties loslaten

02 juli 2021

In het afgelopen jaar heb ik persoonlijk ervaren hoe groot de invloed van voeding is op mijn lichaam en emoties. En eerlijk is eerlijk: mijn lichaam gaf als eerste blijk van deze invloed. Door een andere manier van eten en leven ben ik kilo’s afgevallen, werd mijn huid weer gezond en doet mijn spijsvertering weer precies wat het moet doen. 

Subtieler ging het met mijn emoties...

De dag relaxed beginnen

08 april 2021

Denk jij er wel eens aan? Rustig opstaan, tanden poetsen, wassen, aankleden, je kinderen in de kleren, de tafel gedekt, eten. Er is veel te doen voor je aan je dag kan beginnen. Je zou er stress van krijgen.


Sinds ik Ayurveda heb ontdekt kan ik eigenlijk meer doen dan daarvoor. Als miss. Sunshine ...

Eén worden met de wind

15 maart 2021

De wind 

Het is weer tijd om naar buiten te gaan voor een ommetje met de hond. Ik loop over de dijk en heb zicht over het water, de woonboten en de zon die mij voorzichtig probeert te verwarmen. Ik geniet enorm van die zon, maar toch heb ik het koud en heb de neiging om in elkaar te duiken. De wind waait namelijk erg hard. Als ik mij dit realiseer

Samen op ontdekkingsreis naar jouw IK

08 oktober 2020

De blaadjes verkleuren van groen naar geel en rood. De eerste bladeren vallen hier en daar al op de grond. Het proces van loslaten is in de natuur alweer begonnen. Het is een mooi moment om naar te kijken. Hoe prachtig de natuur dit doet. Daar kunnen we zoveel van leren. Loslaten.

Ademhalen, doe je mee?

12 juni 2020

Zittend achter mijn computer realiseerde ik mij dat ik niet meer ademhaalde. Een klemmend gevoel op mijn borst was de alarmbel. Concentratie en gericht op iets buiten mijzelf zorgt ervoor dat ik mijn adem inhoud. Alsof er iets heel spannends staat te gebeuren. Tijd om even te stoppen, mijn lichaam te helpen ontspannen en meer energie binnen te halen.

De praktijk gaat weer open!

11 mei 2020

Lieve mensen, 

Wat een rare periode hebben we achter de rug. En ja, hoewel we nog steeds in 'coronatijd' zitten, is het ook belangrijk om de draad op te pakken. Waarschijnlijk in een nieuwe vorm, want corona is nu gewoon in ons leven. Belangrijk om dit aan te nemen en een nieuwe draai te vinden. 

Van Angst naar Vertrouwen met NEI

30 maart 2020

De online wereld stort zich er bovenop. Corona. "Hoe houd je je immuunsysteem sterk, wat kun je doen om lichamelijk en emotioneel in balans te blijven...? Maar hoe voel jij je nu? Wat heb jij nodig? En wát is goed voor jou? Daarover hier meer. 

De praktijk is dat bij ons thuis ook de hele familie bij elkaar op de lip zit en iets afmaken er bijna niet meer in zit. Gelukkig bleek het een kwestie van aanpassen, onze draai vinden en met een nieuw ritme deze bijzondere tijd waardevol maken met z'n allen. 

Allergie en Ayurveda

03 maart 2020

We gaan alweer de lente in en ik realiseer me dat ik niet veel over de ontwikkelingen Bij Carlieke met je heb gedeeld. Daarom zal ik de komende periode wat nieuwe ontwikkelingen met je delen en wellicht kan ik je daarmee inspireren op jouw zoektocht naar meer geluk, gezondheid en balans.

Nieuwe yogalessen vanaf April

22 maart 2019

Jaaaaaa! Het gaat dan eindelijk gebeuren, een hele serie lessen voor jou en je kind om beter in balans te komen, lekker te slapen of te ontspannen en te werken aan meer balans tussen lichaam en geest. 

Opruimkriebels

31 januari 2019

Het sloeg toe. Ruim een maand geleden alweer. Het was vakantie en de kinderen waren thuis. We maakten ons op voor de feestdagen, verzonnen lekkere recepten voor het kerstdiner, dronken ons wijntje met de kaarsjes aan, de kerstboom in het zicht.

Yoga voor beginners

24 januari 2019

Ben jij nieuwsgierig of yoga en/of meditatie iets voor jou is? Zou je het wel eens willen ontdekken? Maar als het even kan, samen met anderen die ook rustig willen opstarten? 

Dan heb ik voor jou de oplossing! 

Zomervakantie

20 juli 2018

Hoera, het is vakantie. Na een periode van hard werken mogen we helemaal tot rust komen. Maar hoe doe je dat ook alweer? 

"Naar bed, naar bed", zei Duimelot

25 juni 2018

Zondagavond. Het weekend is voorbij. Juul ligt in bed. Het is tijd om te slapen. Maar hé, waarom lukt dat toch niet? Zou het zijn omdat het zo druk was in het weekend? Of omdat haar hartje nog zo hard klopt van alle inspanningen? Zitten er nog plaatjes in haar hoofd, of tintelt haar lichaam na van het hardlopen?

Als je lichaam naar je fluistert ...

21 februari 2018

In de afgelopen maanden heb zijn er al veel kinderen en volwassenen om mij heen geveld door de griep. Vervelend, voor sommigen uit kwetsbare groepen zelf gevaarlijk. Maar het geeft je zeker ook kansen. Voor veel mensen is er namelijk maar één uitweg uit onze gekmakende druk-druk-druk-maatschappij en dat is een flinke griep. Eentje waarvan je er zeker wel twee weken van uit de running bent. Eentje waarbij je echt niet meer in staat bent om thuis nog een beetje te werken in de betere uurtjes. Eentje waarvoor je echt moet uitzieken en niet anders kan dan alleen maar slapen.

Yoga 4 Teens

21 februari 2018

Het is feest BijCarlieke! 

In de afgelopen maanden heb ik mij ondergedompeld in de wereld van Tieneryoga bij Rosalinda Weel. Wat begon met een behoefte aan het kunnen geven van een leuke en aansluitende les aan tieners is zoveel meer geworden dan dat! In een opleiding waarin specifieke tienerthema's als Balans, Uniek zijn, Zelfvertrouwen de kapstok voor de yogales zijn, wordt een koppeling gelegd naar chakra's en de spirituele wetten (van Deepak Chopra). 

Al met al een heleboel inspiratie, levenswijsheid en inzicht. Niet alleen voor mij, maar ook zóveel om door te mogen geven aan de tieners die ik graag in mijn lessen wil gaan verwelkomen.

De zin van Kinderyoga

21 december 2017

KinderYoga BijCarlieke is de laatste tijd aardig in het nieuws. En dat is goed, want er is op dit vlak veel te doen.

BIJCARLIEKE in ForYou Magazine

14 juni 2017

Het koffertje van de maand

05 mei 2017

Het koffertje...

In mijn koffertje heb ik al veel hulpmiddelen verzameld om jou te helpen je beter in balans te voelen, voor jezelf op te komen, om te kunnen gaan met je emoties en noem maar op! Maar wat is het precies? En zou het voor jou ook werken?