Skip to main content
06 54 22 22 02

BIJCARLIEKE's Blog

Blijf op de hoogte en hou mijn blog in de gaten

Ademhalen, doe je mee?


Zittend achter mijn computer realiseerde ik mij dat ik niet meer ademhaalde. Een klemmend gevoel op mijn borst was de alarmbel. Concentratie en gericht op iets buiten mijzelf zorgt ervoor dat ik mijn adem inhoud. Alsof er iets heel spannends staat te gebeuren. Tijd om even te stoppen, mijn lichaam te helpen ontspannen en meer energie binnen te halen.

 

Ik ben weg van mijn NES systeem. Een systeem dat meet hoe je bio energetisch functioneert. Je organen, weefsels, emoties, zelfs het proces waar je je nu in bevindt. Door op alle lagen te meten kun je patronen ontdekken van hoe je nu je leven lijdt en waar je tegenaanloopt. 

Gisteren onderwierp ik mij weer aan een meting en een van de resultaten uit mijn scan was een probleem met zuurstof in mijn lichaam. Ik snapte meteen waar dit vandaan kwam. De kinderen zijn deze week weer de hele week naar school, dus ik zit veel achter mijn pc om plannetjes uit te werken voor de komende tijd. Ik weet wel dat ik de neiging heb om mijn adem in te houden en ben me er zelfs van bewust. Maar dat het uit de meting direct naar voren kwam, was voor mij aanleiding om de dag weer te beginnen met bewust ademhalen. 

Nu zijn er meer dingen die je voor jezelf kunt doen om te zorgen voor voldoende zuurstof in je lichaam. Hier een aantal voorbeelden waar je nu meteen kunt starten: 

  1. 1. Sta op en rek jezelf helemaal uit. Adem ondertussen diep in en buig licht achterover. Ondertussen adem je rustig uit en weer in. Als je eraan toe bent strek je jezelf weer uit op je inademing. Vanaf hier doe je hetzelfde naar rechts en naar links. Uitademend strek je zijwaarts en adem je naar je flanken. Voel ook je ribben weer ontspannen als je uitademt! Laat je spieren helemaal los! Herhaal dit zolang je het fijn vind en je het gevoel hebt dat je voldoende ruimte hebt gemaakt om vandaag goed en volledig te ademen. 

2. Als je toch staat, trek je schoenen aan en loop even naar buiten. Snuif de geuren op van buiten. Je kunt de geuren van de aankomende zomer goed ruiken. De bomen, de bloemen. Geniet ervan om deze lucht binnen te halen, te delen. Wees je ervan bewust dat we samen dezelfde lucht delen, in- en uitademen. Wij, mensen, maar ook met de dieren, bomen, planten, struiken. Voel je één met de natuur. Er zijn geen grenzen aan hoeveel adem jij mag in en uitademen. Neem wat je nodig hebt en laat daarna weer los. 

  1. 3. Loop een lekker rondje waar jij van kan genieten. Bewegen stimuleert je spieren om meer zuurstof op te nemen en voedt je hele lichaam. Met deze gezonde dosis frisse lucht kom je daarna weer binnen en kun je weer gaan doen wat je moet doen. 

Geniet van je dag, leef je dag volledig en geniet met volle teugen! Houdt je energievoorraden optimaal door dit een paar keer per dag te herhalen. Ik wens je een fijne en energieke dag toe!

Carlieke