Skip to main content
06 54 22 22 02

BIJCARLIEKE's Blog

Blijf op de hoogte en hou mijn blog in de gaten

Zomervakantie


Hoera, het is vakantie. Na een periode van hard werken mogen we helemaal tot rust komen. Maar hoe doe je dat ook alweer? 

Als het al even geleden is dat je actief hebt gewerkt aan je ontspanning, kan stilzitten voor jou nog niet helemaal werken. Van 0 naar 100 en van 100 terug naar 0 is niet voor iedereen weggelegd. Wil je toch iets doen om 'in de vakantiestemming' te komen? Adem dan eens heel langzaam uit, door je mond. Wacht even op de reflex om weer in te adem. Wacht weer even op je behoefte aan een nieuwe ademhaling. Volg dit ritme een tijdje. Voel ondertussen eens wat er in je lichaam gebeurt. Voel je dat je buik op en neer gaat.

Geen buik op en neer? Geen paniek. Misschien heb je je adem een beetje verwaarloosd de laatste tijd. Zet je buik maar eens uit en observeer wat er gebeurt. Neem even de tijd om dit zo te voelen. Sluit je ogen. Voel de warmte van de zon, de hangmat onder je lichaam (of denk die er eventjes bij), de tijd die je helemaal vrij bent van drukte en verwachtingen. Geniet en heb een fijne vakantie! 

Carlieke