Skip to main content
06 54 22 22 02

BIJCARLIEKE's Blog

Blijf op de hoogte en hou mijn blog in de gaten

Als je lichaam naar je fluistert ...


In de afgelopen maanden heb zijn er al veel kinderen en volwassenen om mij heen geveld door de griep. Vervelend, voor sommigen uit kwetsbare groepen zelf gevaarlijk. Maar het geeft je zeker ook kansen. Voor veel mensen is er namelijk maar één uitweg uit onze gekmakende druk-druk-druk-maatschappij en dat is een flinke griep. Eentje waarvan je er zeker wel twee weken van uit de running bent. Eentje waarbij je echt niet meer in staat bent om thuis nog een beetje te werken in de betere uurtjes. Eentje waarvoor je echt moet uitzieken en niet anders kan dan alleen maar slapen.

De keerzijde van ziekte.

Heb jij al nagedacht over de keerzijde van jouw griep? Waaruit moest jij echt even ontsnappen? Waar heb jij zo hard aan gewerkt de afgelopen tijd, dat je jezelf helemaal vergeten bent? Waaraan ben jij al je energie verloren en heb je jezelf helemaal uitgeput voor het gewin van misschien wel heel iemand anders?

Natuurlijk zijn we allemaal wel eens ziek en kun je gewoon ziek worden. Het is ook goed voor ons. Ziek zijn laat ons afweersysteem even heel hard werken en maakt ons weer sterk. Niets mis mee. Maar wel interessant is de vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen dat je afweersysteem het zo ver heeft laten komen, dat je ziek werd en je lichaam die indringers niet direct de deur meer kon wijzen.

De antwoorden vind je in Bewustzijn…

Iedere dag geeft je lichaam je zo veel tekenen om je te vertellen hoe het met je gaat. Als je druk bent geweest of gespannen heeft je hart misschien wel even in je keel geklopt, je kreeg het warm, ging zweten. Misschien voel je gedurende de dag wel pijn, zit je nek of rug steeds vast, heb je moeite met in slaap vallen.

Wil jij je minder klachten ervaren? Geef dan eens wat meer aandacht aan je klachten, in plaats van ze te negeren. Luister naar het gefluister, voor je lichaam gaat schreeuwen! Wat voel je in je lichaam, je adem, welke gedachten komen er steeds maar in je op? Wat heb jij nodig hebt om te herstellen en je beter te voelen?


In mijn praktijk werk ik dagelijks met mensen die het moeilijk vinden de oorsprong van hun klachten te voelen. Met NEI (neuro emotionele integratie) zoeken we de oorzaken op en brengen we weer een nieuwe balans in jouw systeem, NES Health herstelt jouw energie en informatieveld, met yoga en meditatie leer jij zelf te voelen waar je uit balans bent.

Al deze werkvormen samen helpen jou weer verbinding te voelen met jouw lichaam en geest. Je bent weer in staat om de taal van je lichaam te begrijpen en hiernaar te handelen.

Meer weten? Neem dan contact met mij op via deze link, of mail mij op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carlieke