Skip to main content
06 54 22 22 02

BIJCARLIEKE's Blog

Blijf op de hoogte en hou mijn blog in de gaten

Het koffertje van de maand


Het koffertje...

In mijn koffertje heb ik al veel hulpmiddelen verzameld om jou te helpen je beter in balans te voelen, voor jezelf op te komen, om te kunnen gaan met je emoties en noem maar op! Maar wat is het precies? En zou het voor jou ook werken?

Deze week haal ik het thema Ademhaling uit mijn koffer!

Al geruime tijd hou ik mij bezig met coaching en therapie voor groot en klein. Zo was er een man in mijn praktijk, al geruime tijd geleden. Deze jongeman was ontzettend sportief en stond bijzonder positief in het leven. Zo op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat hij een probleem, waar hij niet zelf uit kon komen.

Maar met NEI kom je snel bij de kern van het probleem en dus gingen wij aan de slag met de het probleem: “Ik voel me zo ontzettend gehaast terwijl er eigenlijk helemaal niets aan de hand is. Ik ben gezond, heb fijne mensen om mij heen en ben blij met het werk dat ik doe”. Via NEI vonden we emoties die te maken hadden met zijn ‘probleem’ van het gehaast zijn. Emoties die even aandacht wilden. Soms mag je gewoon even naar binnen kijken, zien wat er speelt. Je bewust worden van gevoelens en gedachten, ze erkennen en vervolgens loslaten.

Deze man had ondanks wat vervelende ervaringen zeker ook een fijn, actief en sportief leven. En daarin vergat hij wel eens om tijd te maken voor zijn eigen binnenwereld. Gedachten, gevoelens, zorgen, angsten. Als je druk bent, heb niet altijd zin of om hiermee bezig te zijn. Maar wat niet wordt (h)erkend, laat zich in je lichaam zien als een kwaal, iets waar je last van hebt. Goed dus, dat deze man op zoek wilde naar de oorzaak van zijn klacht. En na het opheffen van de disbalans was de volgende stap: Hoe kun jij dit ook zelf?

Adem

We doen het meestal onbewust en dat is maar goed ook. En als je goed op je adem let, dan zul je merken dat deze niet altijd even snel of langzaam gaat, of even diep. Door een gewoonte te maken van het aandacht geven aan je lichaam en je adem, merk je dat je invloed kunt hebben op jouw emotionele en lichamelijke balans. Je lichaam stuurt je adem en je adem stuurt je lichaam.

De man in mijn praktijk leerde dat goed zorgen voor je lichaam niet alleen betekent dat je goed eet en beweegt. Hij leerde ook te luisteren naar zijn adem, naar zijn lichaam en hij leerde te vertrouwen op zijn innerlijke stem. Door het doen van speciale ademhalingsoefeningen lukte het hem om zijn gedachten tot rust te brengen en zijn lichaam in ontspanning.

Deze zomer tover ik mijn praktijk om naar Bij Carlieke. Daar is de adem altijd een belangrijk onderdeel van NEI coaching, van mindfulness en kinderyoga. Daar coachen we iedere dag groot en klein om lichaam en geest weer met elkaar in balans te brengen.

Al geruime tijd hou ik mij bezig met coaching en therapie voor groot en klein. Zo was er een man in mijn praktijk, al geruime tijd geleden. Deze jongeman was ontzettend sportief en stond bijzonder positief in het leven. Zo op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat hij een probleem, waar hij niet zelf uit kon komen.

Maar met NEI kom je snel bij de kern van het probleem en dus gingen wij aan de slag met de het probleem: “Ik voel me zo ontzettend gehaast terwijl er eigenlijk helemaal niets aan de hand is. Ik ben gezond, heb fijne mensen om mij heen en ben blij met het werk dat ik doe”. Via NEI vonden we emoties die te maken hadden met zijn ‘probleem’ van het gehaast zijn. Emoties die even aandacht wilden. Soms mag je gewoon even naar binnen kijken, zien wat er speelt. Je bewust worden van gevoelens en gedachten, ze erkennen en vervolgens loslaten.

Deze man had ondanks wat vervelende ervaringen zeker ook een fijn, actief en sportief leven. En daarin vergat hij wel eens om tijd te maken voor zijn eigen binnenwereld. Gedachten, gevoelens, zorgen, angsten. Als je druk bent, heb niet altijd zin of om hiermee bezig te zijn. Maar wat niet wordt (h)erkend, laat zich in je lichaam zien als een kwaal, iets waar je last van hebt. Goed dus, dat deze man op zoek wilde naar de oorzaak van zijn klacht. En na het opheffen van de disbalans was de volgende stap: Hoe kun jij dit ook zelf?

Carlieke