06 54 22 22 02

BIJCARLIEKE's Blog

Blijf op de hoogte en hou mijn blog in de gaten

Eén worden met de wind


De wind 

Het is weer tijd om naar buiten te gaan voor een ommetje met de hond. Ik loop over de dijk en heb zicht over het water, de woonboten en de zon die mij voorzichtig probeert te verwarmen. Ik geniet enorm van die zon, maar toch heb ik het koud en heb de neiging om in elkaar te duiken. De wind waait namelijk erg hard. Als ik mij dit realiseer

probeer ik te ontspannen en adem een paar keer diep in en uit. Ik word mij bewust van de elementen van de natuur. De wind die beweging brengt in de natuur, in het weer en in mij, de zon die mij verwarmt, het water, de grond waarop ik loop. En op die diepe ademhalingen voel ik de energie door mijn lichaam stromen. Nieuwe energie erin, alle oude er weer uit. 

Ik besef me dat ik een onderdeel ben van de natuur. En mooi om te weten: Ik ben óók die natuur! In mij is ook stevigheid (mijn botten), water (al het vocht in mijn lichaam, warmte (de hitte die mij helpt mij warm te houden en mijn eten te verteren), wind (om alles naar de juiste plek in mijn lichaam te stuwen en afvalstoffen af te voeren). 

We zijn onderdeel van de natuur en de natuur is in ons. In Ayurveda is dit een belangrijk element. Als we ons uit balans voelen, dan zoeken we naar het element wat uit balans is. Dan kunnen we stappen maken naar heling! 

De wind blaast me omver, maakt me wankel. Ik heb behoefte aan stevigheid, aan rust en stilte. Als ik weer thuis ben, maak ik een kopje thee voor mijzelf. Ik ga rustig zitten om deze op te drinken en geniet van de warmte. Weer adem ik een paar keer diep in en uit en probeer heel bewust te voelen hoe het nu met me gaat. Hoe houd ik mezelf warm, kalm en in balans? Dit was een mooie eerste stap, maar er is meer. Veel meer. 

Ayurveda leert je bewust te leven met de natuur, je aan te passen aan de elementen als ze vat op je krijgen en hoe je je balans weer kunt hervinden. Laten we eens gaan ervaren wat de elementen met ons doen; in ons lichaam, onze gedachten, onze emoties. Gebruik al je zintuigen en neem je ervaringen in je op. Wat je ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft! Wat geeft jou een blij gevoel, dat moment waarop je de tijd helemaal vergeet.

Zoek jouw verbinding met de natuur. En geniet;-)

Carlieke
Samen op ontdekkingsreis naar jouw IK

© 2023 | Bij Carlieke | Sitemap